Bli medlem

Välkommen till vårt diskussionsforum

Här kan du ställa frågor, tipsa och diskutera hur den privata konsumtionen kan bli miljömässigt mer hållbar. Du kan också följa andras diskussioner och ta del av den kunskap som sprids. Se efter om det redan finns en pågående diskussion inom samma ämne, innan du påbörjar en ny.

Diskutera med experten efter webbinariet

Vad gör vi för att Sverige ska nå miljömålen?

I anslutning till webbinariet den 26 april kan du ställa frågor och diskutera med Hans Wrådhe på Naturvårdsverket mellan kl 10:45-11:15. Gör ditt inlägg genom att klicka på den gröna knappen.

Till diskussion
Profilbild på Hans Wrådhe)

Hans Wrådhe

Naturvårdsverket

Utredare

Expert

Konsumentområde

Fokusområde

En framtid utan ekonomisk tillväxt – hur skulle den se ut?

Efter webbinariet Bortom BNP-tillväxt den 29 mars svarar Pernilla Hagbert från KTH i denna tråd mellan kl. 10:45-11:30. Hon har varit en av forskarna i projektet där man undersökt på vilka sätt man kan bygga ett hållbart samhälle. Gör ditt inlägg genom att klicka på den gröna knappen.

Senaste svar: Profilbild på Pernilla Hagbert) Pernilla Hagbert

Dagens
diskussion
10 svar Följs av 6

Senaste svar: Profilbild på Pernilla Hagbert) Pernilla Hagbert

Beräkna kommuninvånarnas klimatavtryck - så gjorde Umeå kommun

Den 19 mars 2019 mellan kl. 09:45 - 10:15 svarar Anna Gemzell och Sebastian Holmström tillsammans med Fedra Vanhuyse från Stockholm Environmental Institute (SEI) som har gjort beräkningarna på frågor i denna tråd. Ställ din fråga genom att klicka på den gröna knappen.

Senaste svar: Profilbild på Anna Gemzell) Anna Gemzell

Dagens
diskussion
14 svar Följs av 15

Senaste svar: Profilbild på Anna Gemzell) Anna Gemzell

Hållbar konsumtion – en hackers utmaning

Vilka utmaningar ser du? Vi vet att du jobbar för en hållbar konsumtion dagligen.Bidra med din syn på vilka utmaningar det finns för en mer miljösmart konsumtion. Den 28 februari skickar vi de sedan vidare till organisatörerna för Hack for Sweden som kommer att rösta fram de utmaningarna som kommer att byggas lösningar för.Under några dagar i april ska olika grupper tävla om att hitta lösningar på Sveriges samhällsutmaningar med hjälp av öppen data från myndigheter och kommuner.Men vilka utmaningar ska bearbetas under hackatonet som äger rum 4-6 april 2019?Skriv ditt förslag i en kommentar i denna tråd!Läs mer om forumets deltagande i Hack for Sweden//Anna

Kategori
Forskning/statistik
Företagande/ekonomi
Hemelektronik
Innovation/design
Livsmedel
Psykologi/beteende

Senaste svar: Profilbild på Forum för miljösmart konsumtion, sekretariatet) Forum för miljösmart konsumtion, sekretariatet

Diskussion
Bli medlem Logga in