Bli medlem

Ställ frågor till Ungdomsbarometern om unga och miljö

Dagens diskussion

13 svar i diskussionen Följs av 9
I anslutning till webbinariet Ungdomsbarometern kan du ställa frågor till Anton Landehag. Chatten är öppen den 12 mars mellan kl. 09:45 till 10:15. Ställ din fråga genom att klicka på den gröna knappen.

Diskussionen är stängd

Svar / Kommentarer

Hej!

Nu finns jag med här i chatten också.

Du, Johanna, ställer en väldigt intressant fråga som det är svår att ge ett definitivt svar på. Vad gäller ungas engagemang i stort kan vi konstatera att såväl intresset för samhällsfrågor/politik som valdeltagande och medlemsantal i ungdomsorganisationer ökat över tid. De senaste åren har vi i våra undersökningar framförallt kunnat se att det är "livsstilsengagemang" eller konsumtionsengagemang som ökat men utvecklingen under förra året (både i vår data och vad gäller medlemsutveckling i ungdomsorganisationer, särskilt partipolitiska ungdomsförbund) får oss att ifrågasätta detta! Vår uppfattning är att allt mer av engagemanget ser ut att kanaliseras genom föreningslivet - men att det fortsatt kommer vara svårt att uppnå samma genomslag som det varit möjligt historiskt.

Hannah Hall skrev:

Hej - kul att lyssna. Är det en ny trend ungas miljöintresse? Finns intresset kvar bland tidigare generationer när de blev äldre?

Hej och tack!

Ett kort svar är att det i sig inte är en ny trend men att intresset har växt tydligt över tid.

Jörgen Naalisvaara skrev:

Förutom klimatet, har ni kunnat se om andra miljöfrågor är viktiga för unga och i så fall vilka?

Hej Jörgen. Det är inte enbart klimatfrågor som uppfattas som viktiga av unga. Vi kan se att det både är mer uppmärksammade miljöfrågor (plast i havet exempelvis) samt frågor om miljöfarliga kemikalier m.m som uppfattas som viktiga

Vill du bidra till diskussionen?

För att skriva i forumet behöver du vara medlem. Registera dig eller logga in.

Bli medlem Logga in
Bli medlem Logga in