Bli medlem

Framtidens livsmedelproduktion – Var, hur och varför?

Formas frukost: Vad blir det för mat? 21 maj

Tid

07:30 -09:00

Plats

Nobelmuseet, Stortorget 2, Stockholm

Vem kan delta?

Sänds även via webben

Arrangör

Formas

Om eventet

Sverige är bara självförsörjande på spannmål, morötter och socker. Många vill därför se en ökad produktion och därmed ökad självförsörjning för bättre beredskap vid kris, kortare transporter för minskade utsläpp och en levande landsbygd med ökad sysselsättning. Men är det rätt väg att gå, eller finns det andra sätt att uppnå en mer hållbar livsmedelsproduktion?

Evenemanget sänds även via webben.

Talare:

  • Pernilla Tidåker, forskare Sveriges lantbruksuniversitet
  • Kjell Sjelin, ekolantbrukare som driver Hånsta Östergärde gård
  • Göran Djurfeldt, forskare vid Lunds universitet
  • Thomas Bertilsson, enhetschef för äganderätt och näringspolitik på LRF
  • Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

Moderator:

  • Ingrid Petersson, Generaldirektör Formas.

Program:

07.30-08.00: Ekologisk och vegetarisk frukostbuffé
08.00-09.00: Seminarium

Kategorier
Livsmedel Innovation/design Företagande/ekonomi Strategi/ledning
Bli medlem Logga in