Bli medlem

Webbinarium: Hållbara val av kött – hinder och möjligheter

En man handlar i butik

08 oktober, 2019

Tid 09:00 -10:00
Plats Webbinarium
Vem kan delta? Dagligvaruhandel, restaurang, beslutsfattare och offentliga aktörer
Arrangör Forum för miljösmart konsumtion

Kontaktperson

Vad är det som hindrar konsumenten från att göra mer hållbara val i köttdisken, eller att äta mindre kött? Vad kan dagligvaruhandel, restaurang, beslutsfattare och offentliga aktörer göra för att göra det lättare att handla hållbart?

Forskarna Elin Röös och Kajsa Sahlin från Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, presenterade resultat och slutsatser från rapporten "Hållbara val av kött – konsumenternas möjlighet att agera hållbart på den svenska köttmarknaden",  som de har skrivit på uppdrag av Konsumentverket.

Under webbinariet presenterades bland annat:

  • Hur ser miljöpåverkan ut för olika kött och alternativ till kött?
  • Vad är ett mer hållbart val?
  • Vad påverkar oss i köpbeslutet? Hur viktigt är information, pris, tillgänglighet och normer för de val vi gör?
  • Vilka hinder möter konsumenten?
  • Vilka verktyg finns redan idag för att underlätta mer hållbara val?
  • Vilka möjliga åtgärder behövs?

Diskussioner om eventet

2019-10-08 10:37
Ja det gör det. Så här förklarar...
Kajsa Resare Sahlin
2019-10-08 10:24
Innefattar direktkonsumtionen vad man äter...
Katarina Jofjell
2019-10-08 10:23
Väldigt varierande! I rapporten nämner vi...
Kajsa Resare Sahlin
2019-10-08 10:19
Hur betet ska bedrivas för att ge bästa...
Elin Röös
2019-10-08 10:16
Har man tittat på hur lång tid djur behöver...
Katarina Jofjell
Bli medlem Logga in