Bli medlem

Hållbarhet inpå bara skinnet - att kommunicera miljö i kosmetikhyllan

Intresserad

Hållbarhet inpå bara skinnet - att kommunicera miljö i kosmetikhyllan 18 december

Tid

13-15

Plats

Konsumentverkets lokal, Dalagatan 5, Stockholm

Vem kan delta?

Producenter, återförsäljare, butikspersonal, hållbarhetsansvariga och marknadsförare av kosmetiska produkter och tjänster med flera.

Sista svarsdag

10 december

Arrangör

Forum för miljösmart konsumtion

Om eventet

Intresset för kosmetiska produkter med miljöprofil växer. Konsumenter blir också alltmer medvetna om att deras agerande påverkar miljön. För företagen finns ett kommersiellt värde i att marknadsföra produkter utifrån hållbarhetsaspekter, samtidigt som det är svårt för konsumenten att kritiskt värdera och analysera dessa påståenden.

Välkommen till ett seminarium där Konsumentverkets jurister berättar om grundläggande regler inom marknadsföring och särskilt när det gäller miljöpåståenden för kosmetiska produkter. Utifrån marknadsföringslagen, utomrättslig reglering och praxis går vi igenom de regelverk som finns. Vad innebär det att använda begrepp som hållbar, ekologisk och närproducerad och hur måste budskapen beläggas?

Seminariet arrangeras av Forum för miljösmart konsumtion som drivs av Konsumentverket och avslutas med en frågestund. Begränsat antal platser.


Kontaktperson

Ämnen
Övergripande hållbar konsumtion
Bli medlem Logga in