Bli medlem

Seminarium: Är tröjan grön? – om att marknadsföra textilier som miljövänliga

Hand som känner på en grön tröja

24 november, 2020

Tid 14:00 -16:00
Vem kan delta? Producenter, återförsäljare, butikspersonal, hållbarhetsansvariga och marknadsförare inom kläd- och textilbranschen
Arrangör Forum för miljösmart konsumtion

Missade du vårt seminarium den 5 december 2019 i Stockholm? Nu kör vi en repris! Varmt välkommen att lära dig mer om grundläggande regler inom marknadsföring, med fokus på miljöpåståenden gällande kläder och textil.

När är det tillåtet att använda begrepp som hållbar, ekologisk och miljömärkt i marknadsföringen mot konsumenter? Hur måste budskapen kunna styrkas? Konsumentverkets jurister går igenom de regelverk som finns utifrån marknadsföringslagen, utomrättslig reglering och praxis. I slutet finns möjlighet att ställa frågor.

Delta via webben

På grund av Corona-läget har vi beslutat att bara erbjuda seminariet digitalt. Tidigare gick det även att anmäla sig för att delta på plats i Göteborg. Alla som har anmält sig till att delta på plats förs över till digitalt deltagande. 

Webbinariet livesänds klockan 14:00. Det finns 100 platser till livesändningen. Anmälan krävs.

Då antal platser är begränsade kommer vi att spela in seminariet. Via intresseanmälan på anmälningssidan kan du lämna din e-postadress för att få en länk till inspelningen skickad till dig. Länken till inspelningen kommer att finnas tillgänglig fram till 14 december 2020.

Seminariet arrangeras av Forum för miljösmart konsumtion som drivs av Konsumentverket. Det är kostnadsfritt att delta.  

Att delta i webbinarium

Du kan delta via en dator eller mobil enhet. Du behöver programmet/appen Adobe Connect. I provrummet kan du i förväg testa att tekniken fungerar. Länkar till program och provrum hittar du nedan.

Senast dagen innan webbinariet mejlar vi en länk till webbinariet till dig som har anmält dig. Har du inte fått mejlet inför webbinariet, se om det har fastnat i ditt skräppostfilter.

Av tekniska skäl är antalet platser begränsade. Gå gärna ihop med dina kollegor och titta från samma dator. Då räcker det att en av er har anmält er.

De flesta webbinarier spelas in och kan ses i efterhand.

Bli medlem Logga in