Bli medlem

Webbinarium: Drivkrafter för hållbar konsumtion bland kommuner

Barn håller i en jordglob

26 mars, 2020

Tid 10:00 -11:00
Arrangör Forum för miljösmart konsumtion

Om inspelningen

På grund av de rådande omständigheterna fick vi spela in webbinariet från köksborden. Det innebär att inspelningen inte motsvarar den ljudkvalitén vi eftersträvar. Vi hoppas att du har överseende med detta och att det ändå går att ta del av innehållet. 

Om webbinariet

Under det här webbinariet får du ta del av resultaten från det pågående forskningsprojektet Unlock, som undersöker svenska kommuners arbete med hållbar konsumtion. Du får ta del av resultaten från projektets två fallstudier samt från en nyligen avslutad enkätstudie bland landets kommuner om vilka utmaningar, möjligheter samt behov kommunerna har identifierat för att kunna vidareutveckla sitt arbete med hållbar konsumtion. Du får också höra om Accelerera mot Agenda 2030. Det är ett nystartat projekt som kommer att utveckla ett verktyg som kan användas för att följa upp konsumtionsbaserad klimatpåverkan på lokal nivå.

Bakgrund

Sverige ligger i framkant vad gäller styrmedel och åtgärder för hållbar konsumtion. Samtidigt ligger Sveriges klimatfotavtryck fortfarande på en väldigt hög nivå. Kommunerna har en viktig roll att spela som ansvariga för en stor del av den offentliga konsumtionen. Förutom att kommunerna kan arbeta för att främja hållbar konsumtion inom den egna verksamheten, finns det också en hel del kommunerna kan göra för att främja hållbar konsumtion bland hushåll, företag och organisationer.

Om talarna

Webbinariet hålls av Karin André och Katarina Axelsson, forskare vid Stockholm Environment Institute (SEI). De har nyligen publicerat resultaten från en enkätstudie om kommunernas arbete med hållbar konsumtion.

Stockholm Environment Institute (SEI) är ett oberoende, internationellt forskningsinstitut som arbetar med utmaningar inom miljö och hållbar utveckling.

 

Att delta i webbinarium

Du kan delta i webbinariet via din dator eller mobila enhet. Du behöver programmet/appen Adobe Connect. Via provrummet kan du testa att tekniken fungerar innan. Länkar till program och provrum hittar du här nedan.

Senast dagen innan webbinariet mejlar vi en webbinarielänk till dig som anmält dig. Har du inte fått mejlet inför webbinariet, se om det har fastnat i ditt skräppostfilter!

Av tekniska skäl är antalet platser begränsade. Gå gärna ihop med dina kollegor och titta från samma dator, då räcker det att en av er har anmält er.

De flesta webbinarier spelas in och kan ses i efterhand.

Bli medlem Logga in