Bli medlem

Webbinarium: Framtider bortom BNP-tillväxt

Scenarier för hållbart samhällsbyggande 29 mars

Tid

10:00 -10:45

Plats

webbinarium

Sista svarsdag

28 mars

Arrangör

Forum för miljösmart konsumtion

Kontaktperson

Om webbinariet

Det finns förväntningarna på ekonomisk tillväxt samtidigt som en ständigt ökande konsumtion och produktion leder till ett ökat tryck på jordens resurser. Hur kan en framtid utan tillväxt se ut och vilken påverkan får det för samhället?

Forskningsprogrammet Bortom BNP-tillväxt – Scenarier för hållbart samhällsbyggande har undersökt vad som skulle kunna hända i det svenska samhället när tillväxt inte ses som ett självändamål, utan istället de kvaliteter samhället kan tänkas vilja uppnå. Fyra scenarier för en hållbar framtid i Sverige 2050 har tagits fram, vilka alla innebär stora samhällsförändringar.

På webbinariet kommer Pernilla Hagbert från KTH att presentera scenarierna och ge en sammanfattning av slutsatserna från projektet.

Webbinariet inleds med en presentation och avslutas med diskussion och frågestund. Efter webbinariet så är Pernilla tillgänglig för frågor på diskussionsforumet 10.45-11.30.

Pernilla Hagbert

Om Pernilla Hagbert

Pernilla är doktor i arkitektur, med inriktning mot en hållbar byggd miljö. Hon jobbar som forskare vid avdelningen för Urbana och Regionala Studier på KTH och har varit del av projektet "Bortom BNP-tillväxt: scenarier för hållbart samhällsbyggande", där hon utforskat samhällsbyggnadssektorns roll och planeringens förutsättningar för radikal omställning.

Ta del av slutrapporten från forskningsprogrammet "Bortom BNP-tillväxt: scenarier för ett hållbart samhällsbyggande

Att delta i webbinarium

Du kan delta i webbinariet via din dator eller mobila enhet. Du behöver ingen särskild utrustning, mer än programmet/appen Adobe Connect. Länkar till programmet hittar du på den här sidan.

Inför att webbinariet startar lägger vi ut en länk på den här sidan. Du loggar in genom att ange ett namn. Om du inte vill uppge ditt namn skriv "Gäst" eller "NN". Allt som hörs och syns under webbinariet spelas in och kan ses i efterhand.

Kategorier
Psykologi/beteende Forskning/statistik Innovation/design Strategi/ledning
Bli medlem Logga in