Bli medlem

Eventet har ägt rum

Webbinarium: Framtider bortom BNP-tillväxt

Scenarier för hållbart samhällsbyggande 29 mars

Tid

10:00 -10:45

Plats

webbinarium

Sista svarsdag

27 mars

Arrangör

Forum för miljösmart konsumtion

Kontaktperson

Om webbinariet

Det finns förväntningarna på ekonomisk tillväxt samtidigt som en ständigt ökande konsumtion och produktion leder till ett ökat tryck på jordens resurser. Hur kan en framtid utan tillväxt se ut och vilken påverkan får det för samhället?

Forskningsprogrammet Bortom BNP-tillväxt – Scenarier för hållbart samhällsbyggande har undersökt vad som skulle kunna hända i det svenska samhället när tillväxt inte ses som ett självändamål, utan istället de kvaliteter samhället kan tänkas vilja uppnå. Fyra scenarier för en hållbar framtid i Sverige 2050 har tagits fram, vilka alla innebär stora samhällsförändringar.

På webbinariet kommer Pernilla Hagbert från KTH att presentera scenarierna och ge en sammanfattning av slutsatserna från projektet.

Webbinariet inleds med en presentation och avslutas med diskussion och frågestund. Efter webbinariet så är Pernilla tillgänglig för frågor på diskussionsforumet kl. 10:45-11:30.

Pernilla Hagbert

Om Pernilla Hagbert

Pernilla är doktor i arkitektur, med inriktning mot en hållbar byggd miljö. Hon jobbar som forskare vid avdelningen för Urbana och Regionala Studier på KTH och har varit del av projektet "Bortom BNP-tillväxt: scenarier för hållbart samhällsbyggande", där hon utforskat samhällsbyggnadssektorns roll och planeringens förutsättningar för radikal omställning.

Att delta i webbinarium

Du kan delta i webbinariet via din dator eller mobila enhet. Du behöver programmet/appen Adobe Connect. Via provrummet kan du testa att tekniken fungerar innan. Länkar till program och provrum hittar du här nedan.

Senast dagen innan webbinariet mejlar vi en webbinarielänk till dig som anmält dig. Har du inte fått mejlet inför webbinariet, se om det har fastnat i ditt skräppostfilter!

Av tekniska skäl är antalet platser begränsade. Gå gärna ihop med dina kollegor och titta från samma dator, då räcker det att en av er har anmält er.

De flesta webbinarier spelas in och kan ses i efterhand.

Diskussioner om eventet

2019-03-29 11:20
En av insikterna från projektet är behovet...
Pernilla Hagbert
2019-03-29 11:14
Vi kommer snarare fram till att vi måste se...
Pernilla Hagbert
2019-03-29 11:10
Ja det är just de värden som vi undersöker...
Pernilla Hagbert
2019-03-29 11:10
Tack för svar!
Emma Schütt
2019-03-29 11:08
En fråga ifrån webbinariet: Vad kan vi...
Forum för miljösmart konsumtion, sekretariatet
Kategorier
Psykologi/beteende Forskning/statistik Innovation/design Strategi/ledning
Bli medlem Logga in