Bli medlem

Webbinarium: Kvinnor, män och miljö

Ett par på marknad
Intresserad

Webbinarium: Kvinnor, män och miljö 14 juni

Tid

09:00-09:45

Vem kan delta?

Obegränsat antal platser

Arrangör

Forum för miljösmart konsumtion

Om eventet

Bristande jämställdhet och otillräcklig kunskap om genusaspekter påverkar inte bara hur mycket växthusgaser vi släpper ut idag och i framtiden, utan också hur vi beslutar om åtgärder och planerar våra samhällen.

Anna Kaijser, forskare på Tema Miljöförändring, Linköpings Universitet och biträdande programchef för The Seed Box, ger en överblick över den forskning som finns kring klimat, jämställdhet och genus. Hur fördelas makt, ansvar, sårbarhet och inflytande i relation till miljö- och klimat?

Emma Schütt, Forum för miljösmart konsumtion, Konsumentverket berättar om rapporten Konsumenterna och miljön 2017 och vad den lär oss om kvinnor, män och hållbar konsumtion. Hon berättar också om Forum för miljösmart konsumtion och hur jämställdhet är kopplat till arbetet.

Möjlighet att ställa frågor finns för dem som deltar i webbinariet under tiden det pågår.

För att delta i ett webbinarium behöver du en dator eller mobil enhet med högtalare/hörlurar. Du kan också behöva hämta ett program till din enhet för att ta del av mötet. Testa gärna din utrustning i vårt provrum för webbinarier (se länk längre ner).

En länk till webbinariet publiceras på den här sidan på morgonen den 14 juni. Ingen inloggning krävs.

Webbinariet spelas in så du kan också ta del av det i efterhand.

Kontaktperson

Ämnen
Jämställdhet Övergripande hållbar konsumtion
Bli medlem Logga in