Bli medlem

Webbinarium: Metoder för att ändra matvanor – vad fungerar?

Två personer handlar grönsaker i butik

27 maj, 2020

Tid 10:00 -11:00
Sista svarsdag 25 maj
Arrangör Forum för miljösmart konsumtion

Hur fungerar olika typer av styrmedel när det handlar om att förändra vad vi äter? Vad finns det för exempel och lärdomar från insatser som redan har gjorts? Välkommen på ett webbinarium om att förändra matvanor i en mer hållbar riktning. Fokus ligger på metoder för att minska konsumtionen av kött.

Om webbinariet

Det finns olika sorters styrmedel som kan användas för att ändra matvanor. Mjuka styrmedel är till exempel nudging och att sprida goda exempel. Hårda styrmedel kan vara ekonomiska styrmedel eller att påverka utbudet. Men vad är det egentligen som fungerar för att få oss att ändra beteenden? Ta del av resultaten från en rapport som forskare tagit fram på uppdrag av Konsumentverket.

Talare

  • Therese Lindahl, doktor i nationalekonomi vid Beijerinstitutet
  • Malin Jonell, doktor i systemekologi vid Beijerinstitutet

Att delta i webbinarium

Du kan delta via en dator eller mobil enhet. Du behöver programmet/appen Adobe Connect. I provrummet kan du i förväg testa att tekniken fungerar. Länkar till program och provrum hittar du nedan.

Senast dagen innan webbinariet mejlar vi en länk till webbinariet till dig som har anmält dig. Har du inte fått mejlet inför webbinariet, se om det har fastnat i ditt skräppostfilter.

Av tekniska skäl är antalet platser begränsade. Gå gärna ihop med dina kollegor och titta från samma dator. Då räcker det att en av er har anmält er.

De flesta webbinarier spelas in och kan ses i efterhand.

Bli medlem Logga in