Bli medlem

Webbinarium: Vaddå klimatkompensation?

Man med keps tittar ut över havet

26 augusti, 2020

Tid 10:00 -11:00
Vem kan delta? Företag, branschorganisationer och andra intresserade
Sista svarsdag 24 augusti
Arrangör Konsumentverket

Vad innebär klimatkompensation och vilka begrepp finns kopplat till fenomenet? Hur uppfattar konsumenterna företagens klimatpåståenden i marknadsföringen? Välkommen att delta i vårt webbinarium för att lära dig mer om frågorna.

Om webbinariet

Allt fler företag pratar om klimatkompensation i sin marknadsföring. Men få konsumenter förstår vad som menas. De har också svårt att bedöma om det som sägs är sant eller inte. Det visar undersökningar som Konsumentverket gjort. Johan Jarelin, utredare på Konsumentverket kommer att presentera undersökningen. Du får också lyssna på Kenneth Möllersten, forskare på IVL Svenska Miljöinstitutet, som bland annat kommer att berätta om centrala begrepp, standarder och kritik mot klimatkompensation.

I slutet av året kommer webbinariet att följas upp med en andra del, i samband med att Konsumentverket släpper en uppföljande rapport. Då kommer vi att gå in djupare på vad klimatkompensation kan innebära rent marknadsrättsligt.

Att delta i webbinarium

Du kan delta via en dator eller mobil enhet. Du behöver programmet/appen Adobe Connect. I provrummet kan du i förväg testa att tekniken fungerar. Länkar till program och provrum hittar du nedan.

Senast dagen innan webbinariet mejlar vi en länk till webbinariet till dig som har anmält dig. Har du inte fått mejlet inför webbinariet, se om det har fastnat i ditt skräppostfilter.

Av tekniska skäl är antalet platser begränsade. Gå gärna ihop med dina kollegor och titta från samma dator. Då räcker det att en av er har anmält er.

De flesta webbinarier spelas in och kan ses i efterhand.

Bli medlem Logga in