Bli medlem

Välkommen till vårt diskussionsforum

Här kan du ställa frågor, tipsa och diskutera hur den privata konsumtionen kan bli miljömässigt mer hållbar. Du kan också följa andras diskussioner och ta del av den kunskap som sprids. Se efter om det redan finns en pågående diskussion inom samma ämne, innan du påbörjar en ny. Observera att webbplatsen stängs ner den 15 december 2020. Alla diskussionstrådar arkiveras.

Konsumentområde

Fokusområde

När forumet läggs ned, vill ni också ha en framtid för nätverkande och kunskapsutbyte?

Hej medlemmar!Vi i forskningsprogrammet Mistra Sustainable Consumption, som forskar om hållbar konsumtion, tycker att det är väldigt tråkigtatt Forum för miljösmart konsumtion ska läggas ner. För oss har det varit en värdefull plattformför nyheter och event inom hållbar konsumtion och framföralt en fin möjlighet att nå personer som är intresserade av ämnet. Vi skulle gärna vilja att det här nätverket fick leva kvar på något sätt, och om det finns fler aktörer här på forumet som tänker likadant så vill vi härmed sträcka ut en hand. Hör av er till oss! Vi diskuterar gärna olika möjligheter för att samla oss på nytt, efter att forumet lagts ner. Tills vidare, om ni är intresserade av att ta det av spännande forskning inom hållbar konsumtion får ni gärna prenumerera på vårt nyhetsbrev och följa oss på facebook och twitter, så att vi också kan nå er om vi hittar en lösning för ett nytt nätverk framöver. Ni kan också läsa mer om vårt forskningsprogram på www.sustainableconsumption.seMed vänliga hälsningarEmma GerdinInternkommunikatörMistra Sustainable Consumption

Kategori
Boende
Kommunikation/marknadsföring

Senaste svar: Profilbild Emma Gerdin) Anna Damm

Diskussion
1 svar Följs av 2

Senaste svar: Profilbild Emma Gerdin) Anna Damm

Återbruk vid nybyggnation och renovering i relation till banker/försäkringsbolag/bygglov?

Jag planerar att skriva om återbruk vid nybyggnation/renovering och hur banker, försäkringsbolag och även kommuners bygglovshantering ställer sig till återanvänt byggnadsmaterial i byggnader. Anledningen är att vi på Informationscentrum för hållbart byggande publicerat en artikel om återvunnet byggmaterial och då fått återkoppling från läsare att banker “förbjuder” användning av återvunnet material om man ska få ett lån för åtgärden. Nordea har meddelat att det inte finns någon generell regel att neka bolån till byggen/renovering på grund av återbruk av byggnadsmaterial, men att man vid en bolåneansökan alltid gör en individuell bedömning där flera olika parametrar vägs in. SEB uppger ungefär samma sak. Är det någon i detta forum som har information eller tips om hur jag kan komma vidare med denna fråga? Här är en länk till artikeln där denna fråga kommit upp: https://ichb.se/innehall/artiklar/atervunnet-byggmaterial-spar-pengar-och-resurser/

Kategori
Boende

Senaste svar: Profilbild Madeleine Appelgren) Madeleine Appelgren

Fråga
5 svar Följs av 5

Senaste svar: Profilbild Madeleine Appelgren) Madeleine Appelgren

Energy meet!?

Jag har funderat på varför det inte finns något återkommande (marknad/utställning/träff) som påminer om Raggarträffar. Men som inriktar sig till/på energi för den lilla människan? På 80-90 talet fanns det en ragarträff i sthlm som kallades Bigmeet ochsen flytades till Västerås och där fick den heta Powermeet och som nu har flyttat till Jönköping. Men här är ett bar exp på hur man skall gå tillväga enkelt och ekonomiskt ur alla synpunkter (är gansk säker på att kommunerna ställer upp på detta utan för stor krav då det förmodligen komer att dra folk till stan.Man bjuder in företag som får ställa ut sina miljö/klimat vänliga produkter för allmän visning och har då även någon typ avaktivitet/tävlingar eller liknand, man tar även in privatpersoner som har en bra lösning på ett specefikt problem som dom löst. Nu har man även fått en bra plattform för den uppfinningsrika att hjälpa till.

Kategori
Boende
Företagande/ekonomi

Senaste svar: Inga svar

Tips
Inga svar Följs av 3

Hållbar konsumtion inom kommunal konsumentvägledning

Hej!Vi i vår kommun överväger att börja arbeta med hållbar konsumtion inom den kommunala konsumentvägledningen. Det är ju inte så att folk kommer till kommunen och säger: "Hej, jag vill konsumera hållbart - hur gör jag?", utan vi föreställer oss att arbeta mera utåtriktat med kampanjer, information, olika event och kanske medskapande aktiviteter. Är det någon som har erfarenhet av att arbeta in frågorna kring hållbar konsumtion i den kommunala konsumentvägledningen och som kan dela med sig av denna, eller som liksom vi vill starta upp arbete och därför söker diskussionsforum kring hur man bäst går tillväga?

Kategori
Boende
Vägledning/undervisning

Senaste svar: Ann-Carin Sjölander

Fråga
6 svar Följs av 12

Senaste svar: Ann-Carin Sjölander

Bli medlem Logga in