Bli medlem

Klimatpåverkan från videomöten

Fråga
Kategori
Teknik/IT
Transporter/mobilitet
1 svar i diskussionen Följs av 4

Hej!

Finns det någon som känner till att det gjorts beräkningar av vilken miljöpåverkan som kan kopplas till olika former av videomötesteknik?

Vi statliga myndigheter ska ha en mötes- och resepolicy, och det lyfts fram vilka miljövinster som kan göras genom att undvika en resa för att istället mötas digitalt. Men samtidigt kommer beräkningar av hur stor miljöpåverkan som uppstår från internetinfrastrukturen, och som kan kopplas till användningen av strömningstjänster, Facebook mm. Ser man till tågresor i Sverige blir det väldigt lite miljöpåverkan åtminstone sett till klimatperspektivet, så frågan är om det blir en tydligt mindre påverkan från ett videomöte.

Tacksam för tips på var man kan hitta användbara siffror på detta.

Mvh

Johan Jarelin

Svar / Kommentarer

Hej!

Intressant fråga, och absolut något som vi snart kommer att behöva få bättre kolla på då fler och fler antagligen kommer börja ställa frågor om det då det uppmärksammas mer och mer.

För ett tag sedan gjorde jag en snabb koll via google och hittade endast denna rapport, som drar ett par intressanta slutsatser: http://www2.eet.unsw.edu.au/~vijay/pubs/jrnl/14comcomVC.pdf

Tar gärna också emot tips på hur andra har kollat på detta!

Vill du bidra till diskussionen?

För att skriva i forumet behöver du vara medlem. Registrera dig eller logga in.

Bli medlem Logga in
Bli medlem Logga in