Köttguiden
Publicerad 27 november 2018
Köttguiden hjälper till med hållbara val av kött. Mindre men bättre kött är viktiga ledord, och de typer av kött som finns på marknaden i Sverige bedöms enligt fem områden: klimat, biodiversitet, bekämpningsmedel, djurvälfärd och antibiotika. Ett trafikljussystem hjälper konsumenter att se köttets miljöprestanda och välja bort kött med rött ljus. www.wwf.se/kottguiden
Fakta om projektet
Ansvarig organisation
Världsnaturfonden WWF
Organisationstyp
Ideellt/civilsamhälle
Tidsperiod för genomförande
Tidsperiod är inte fastställd
Kontaktperson
Målgrupp
Konsumenter som vill göra bra val av kött, samt dagligvaruhandel och måltidssektorn. Finansiering
Projektet startades vid SLU med medel från Formas och HUI. WWF finansierar Köttguiden med egna medel. Resultat
Köttguiden är ett unikt verktyg för mindre men bättre kött, och den avmattning av köttkonsumtionens ökning som nu sker beror troligen på många separata anledningar men vi kan hoppas att Köttguiden har bidragit.