Barnprogram om Globala målen

Publicerad 26 mars 2020

Nu finns nya filmer online om de 17 globala målen. Programserien riktar sig till målgruppen 5-9 år.

Man med utslagna händer framför boxar med globala målen

Bakom filmerna står The New Division, en kommunikationsbyrå som arbetar med strategisk kommunikation och hållbarhet.

– Vi ville skapa något som känns enkelt och har en positiv ton – och som inte är läskigt utan roligt, engagerande och informerande, säger Therese Aziz, projektledare och producent på The New Division. De Globala målen ska inte kännas ouppnåeliga, och vi ville visa att det kan vara lättare att göra en insats än man tror.

Varje mål har ett eget avsnitt. Vissa av dem handlar om vad vuxna gör för att målen ska bli uppfyllda, andra om vad barnen själva kan göra.

Man som pratar med utslagna händer

– Filmerna ska vara kunskapsbyggande, förklarar Therese Aziz. Vi har tagit fram dem i utbildningssyfte. När man börjar förstå vad det handlar om hoppas vi att det i förlängningen ska leda till en beteendeförändring.

Byrån har finansierat arbetet själv, med stöd från SIDA. Filmerna är tillgängliga kostnadsfritt för alla – till exempel kan såväl lärare som pedagoger använda dem i undervisningen.

– Vi hoppas också på att hela familjen ser filmerna och tillsammans lär sig mer om Globala målen – de berör ju oss allihopa, avslutar Therese Aziz.