Forum för miljösmart konsumtion avvecklas

Publicerad 4 november 2020

Den 15 december stängs webbplatsen forummiljösmart.se ner. I samband med detta avvecklas också Konsumentverkets arbete med forumet.

Barn i höstlöv

Forumet startade utifrån ett regeringsuppdrag som Konsumentverket fick 2017. Det slutredovisades i våras. Regeringen har nu signalerat en delvis ny inriktning för Konsumentverkets fortsatta arbete med miljömässigt hållbar konsumtion. Det innebär att Forum för miljösmart konsumtion avvecklas. 

Webbplatsen stängs ner den 15 december. Innehållet tas bort och arkiverasHar du material i ditt upplagda projekt som du vill spara så passa på och ladda hem det innan dess. 

Tack för ert engagemang i forumet! 

Forum för miljösmart konsumtion har bidragit till erfarenhetsutbyte och lärande mellan aktörer. En framgångsfaktor har varit våra fysiska och digitala event. Vi på Konsumentverket vill tacka alla er som har följt vårt arbete och delat erfarenheter med varandra!

Vad händer framåt?

Att arbeta med hållbar konsumtion är fortfarande högst aktuellt och Konsumentverket kommer att fortsätta arbeta med frågan på olika sätt. Men vi kommer inte att tillhandahålla en mötesplats så som forumet har varit. En viktig del kommer fortsatt att vara vårt kunskapsbyggande arbete och det kommer vi även framöver att vilja dela med oss av till er.

Just nu arbetar vi med ett särskilt regeringsuppdrag som handlar om att identifiera hinder för en miljömässigt hållbar konsumtion. Vi fortsätter också att granska miljöpåståenden i marknadsföring och informera konsumenter om miljömässigt hållbar konsumtion.

Fram till 15 december fortsätter vi att dela innehåll på webbplatsen och genomföra inplanerade webbinarier. Därefter kan du hålla utkik i Konsumentverkets andra kanaler för att ta del av vår kunskap inom hållbar konsumtion.