Hallå där Emma Schütt – om webbinarium kring hållbara val av kött

Publicerad 27 september 2019

Den 8 oktober arrangerar Forum för miljösmart konsumtion ett webbinarium som tar upp vilka möjligheter konsumenter har att köpa miljömässigt mer hållbart kött eller alternativ till kött. Webbinariet bygger på en rapport som forskare från Sveriges Lantbruksuniversitet har tagit fram på uppdrag av Konsumentverket.

Emma Schütt

Emma Schütt är utredare på Forum för miljösmart konsumtion.

Vad kommer webbinariet att handla om?

– Det kommer att ta upp hur det ser ut för de konsumenterna som idag vill göra ett mer hållbart val. Vad är det som påverkar oss när vi väljer, eller när vi gör mindre aktiva val? Vad finns det för hinder och vad kan förändras för att konsumenterna ska få bättre valmöjligheter? Forskarna som har tagit fram rapporten kommer även att sammanfatta hur en hållbar matkonsumtion kan se ut i praktiken på tallriken. Du kommer också att få en bra sammanfattning av vilken påverkan på miljön köttkonsumtionen har.

Vem riktar sig webbinariet till?

– Vi vänder oss främst till dig som arbetar inom dagligvaruhandel, restaurang eller offentlig verksamhet eller till dig som är beslutsfattare inom frågorna. Men även andra intresserade är välkomna att delta.

Vad kommer deltagarna att få med sig? 

– De kommer bland annat att få med sig förslag på åtgärder som olika aktörer kan göra för att underlätta för konsumenterna. De olika branscherna gör redan en hel del, men vad kan man göra mer? Forskarna har lämnat förslag på detta i rapporten.

Läs mer om webbinariet och anmäl dig 

Rapporten "Hållbara val av kött" publiceras på konsumentverket.se den 7 oktober 2019.