Många sprider gärna ordet om Forum för miljösmart konsumtion

Publicerad 3 juli 2020

7.8 av 10 poäng. Det blev resultatet av den enkät vi skickade ut till dig som är medlem på forummiljösmart.se tidigare under våren.

Kvinna sitter ute med laptop i knät

Frågan vi ställde var "Hur troligt är det att du skulle rekommendera Forum för miljösmart konsumtion till en kollega?". Medlemmarna fick svara på en skala 0–10, där 10 betyder "mycket troligt" och 0 betyder "inte troligt". I genomsnitt fick vi betyget 7.8 poäng. Totalt fick vi in 112 svar.

I följdfrågan fanns sedan möjlighet att motivera svaret i fritext.

– Fritextsvaren skiljer sig en del, men ger oss en bra bild av vad vi gör bra och vad vi kan arbeta vidare med, säger Maria Lindstedt, verksamhetsledare för Forum för miljösmart konsumtion på Konsumentverket.

Förbättringsförslag var bland annat att vi behöver synas mer och göra det mer givande att vara aktiv på plattformen. Också att vi kan uppmuntra andra till att dela med sig mer.

Det vi gör riktigt bra enligt er är att sprida kunskap, främst via våra webbinarier, men många uppskattar också övrig information som finns på vår webbplats. Ni uppskattar också möjligheten att kunna ta kontakt med aktörer från olika sektorer.

– Stort tack till alla er som svarade på enkäten. Era synpunkter kommer att tas omhand i höstens planeringsarbete. Nu vill vi passa på att önska er alla en trevlig sommar. Även vi på Konsumentverket och Forumet tar lite semester. Därför kommer det till exempel inte att hända så mycket på vår webbplats de kommande veckorna. Men missa inte höstens första webbinarium om klimatkompensation den 26 augusti, avslutar Maria Lindstedt.

Webbinarium: Vaddå klimatkompensation?