Nytt skolmaterial om hållbar konsumtion

Publicerad 20 augusti 2019

Lagom till terminsstarten lanserar Konsumentverket ett skolmaterial om miljömässigt hållbar konsumtion. Materialet vänder sig till lärare som undervisar i årskurs 7-9 eller på gymnasiet.

Framsida på powerpoint om Hållbar konsumtion

Materialet består av en powerpoint-presentation och ett tillhörande lärarmanus. Det har fokus på fyra områden: shopping, hemma hos dig, maten och resande. Presentationen och manuset innehåller aktuella fakta och är klara att använda direkt. Som lärare kan du välja hur mycket du vill ta upp från manuset, beroende på klassens förkunskap.  

 – Använd materialet för att prata med eleverna om konsumtion och vårt förhållande till resurser. Tanken är att det ska underlätta undervisningen och vara ett verktyg för att hjälpa eleverna att agera miljömässigt hållbart. Presentationen innehåller fakta, men är också tänkt att inge hopp, säger Anita Forsnäsgård, skolasamordnare på Konsumentverket.  

Enligt läroplanen 

Skolmaterialet är kostnadsfritt och framtaget enligt läroplanerna. Även yrkesverksamma lärare har medverkat i processen med att ta fram materialet. 

– Tipsa gärna alla lärare som du känner. Det är roligt om fler upptäcker vårt undervisningsmaterial, säger Anita Forsnäsgård.