Nytt skolmaterial om hållbar konsumtion

Publicerad 19 februari 2020

Nu lanseras Konsumentverkets nya skolmaterial Hållbart såklart! Ett omfattande och flexibelt skolmaterial med tydligt fokus på hållbar konsumtion.

Kärnan i skolmaterialet är sex fristående filmer som på ett enkelt och roligt sätt förklarar hur man kan göra för att vara en medveten konsument. Med hjälp av övningar och quiz får eleverna sen reflektera och träna på att konsumera hållbart.

Skolmaterialet är framtaget för att i första hand användas inom hem- och konsumentkunskap, årskurs 7-9, men är fritt att använda i andra ämnen, åldrar och sammanhang.

 Ungdomar är en otroligt viktig målgrupp att nå ut med kunskap till, säger Konsumentverkets skolasamordnare Anita Forsnäsgård. Att förstå hur man påverkar miljön genom sin konsumtion och hur man kan göra medvetna val är viktigt även i rollen som ung konsument.

Skolmaterialet Hållbart såklart! består av sex fristående filmavsnitt, 24 färdiga lektioner och sex digitala quiz. Materialet är kostnadsfritt och utformat efter Lgr11 i samverkan med yrkesverksamma lärare.

 Läs mer om skolmaterialet Hållbart såklart! på Konsumentverket.se

Trailer för Konsumentverkets skolmaterial Hållbart såklart!