Om webbplatsen

Publicerad 13 mars 2018

Det här är en webbplats för dig som arbetar för att konsumtionen ska bli miljömässigt mer hållbar. Genom att bli medlem kan du hitta användbara kontakter, få inspiration och idéer och lära dig nya saker. Men du kan också själv bidra. Ditt arbete, dina erfarenheter och lärdomar kan vara till stor hjälp för andra.

Idén med den digitala mötesplatsen är att vi tillsammans kan hitta nya metoder och lösningar som skapar mer miljömässigt hållbara konsumtionsmönster. 

Se filmen som kort beskriver Forum för miljösmart konsumtions digitala mötesplats.

Användaren i fokus 

Webbplatsen är under ständig utveckling, med dig som användare i fokus. Målet är att den ska vara tillgänglig och användbar för en bred målgrupp med olika behov.  

För att du ska få den bästa upplevelsen rekommenderar vi att du använder en ny version av en modern webbläsare. Webbplatsen har begränsad funktionalitet om du väljer att surfa med JavaScript avstängt. 

Framtagen utifrån WCAG 2.1 nivå AA

Forummiljosmart.se är framtagen utifrån riktlinjerna i WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) 2.1, nivå AA. Riktlinjerna säkerställer att webbplatsen bland annat uppfyller godkänd kontrastnivå för text mot bakgrund, att design och navigation är konsekvent genomförd och att den bakomliggande koden är korrekt strukturerad.

I webbplatsens tillgänglighetsredogörelse beskriver vi vilka möjligheter du har att framföra synpunkter på webbplatsens webbtillgänglighet. Där kan du också läsa om hur du gör för att begära att få material tillgängliggjort eller hur du gör för att framföra synpunkter eller anmäla vår hantering.

Tillgänglighetsredogörelse för Forum för miljösmart konsumtion

När du surfar på mobil och surfplatta

Designen på webbplatsen är responsiv och webbplatsen anpassar sig därför till den enhet du väljer att surfa med – dator, mobiltelefon och surfplatta. Eftersom skärmarna för de olika enheterna är olika stora förändras utseendet på webbplatsen utifrån de förutsättningar som finns för den enhet du surfar med. Innehållet på webbplatsen är samma oberoende av vilken enhet du använder för att besöka vår webbplats.

Kakor och personuppgifter

Om kakor (cookies) på webbplatsen

Kontakta vår webbredaktion

Har du frågor eller synpunkter på innehållet på webbplatsen så kan du komma i kontakt med oss på forummiljosmart@konsumentverket.se

Har du tekniska frågor, mejla webbutveckling@konsumentverket.se