Bli medlem

Good Life Goals

Publicerad 19 augusti 2019

Människor runt om i världen blir alltmer bekanta med De Globala Målen för hållbar utveckling och Agenda 2030, men hur många av oss vet egentligen vad vi kan göra själva för att nå dem? Därför lanserades ”Good Life Goals”.

Om projektet

Good Life Goals belyser den avgörande rollen för individuella åtgärder för att uppnå de Globala Målen. De skapades för att vara relevanta, lättförståelige och tillgängliga för individer över hela världen. Good Life-målen är enkla, positiva och engagerande tips som människor kan göra för att ha konkret inverkan.

Målen är främst utformade för att användas av beslutsfattare, företag, civilsamhället, kreativa och utbildare som vill kommunicera om Agenda 2030.

Specifikt syftar Good Life Goals till att:
- Öka erkännandet av beslutsfattare om hur viktig individuell åtgärd kan vara för att nå målen.
- Ge en tydlig koppling mellan SDG och hållbar livsstil.
- Erbjuda ett inspirerande verktyg för dem som vill engagera allmänheten i att göra morgondagen bättre dag för dag.

NYHETER

- Good Life Goals har redan används i Sverige! I juni 2019 omvandlade Linköpings kommun Storgatan till en sommargågata där de 17 målen är utspridda för att engagera folk i Agenda 2030. Varje mål har sin egen skylt med information om målen och konkreta tips man kan ta med sig. Skyltarna kan också skannas med appen Visual Agenda 2030. Genom appen kan man ta del i en quiz on hållbarhetsmålen och dela med sig sina hållbarhetstips med andra.

- Good Life Goals har varit med på Orienteringsveckan i Kolmården. På miniorienteringen Glorientering bestod kontrollerna av de 17 globala målen som prickas av med hjälp av bildanalys via appen Visual Agenda 2030.

- Good Life Goals uppvisades också på Almedalen 2019!

Kontaktperson

Bli medlem Logga in