Bli medlem

Så kan vi göra matkonsumtionen mer hållbar - från kostråd till köttransonering

Publicerad 3 juni 2020

Se livesänt webbinarie om vilka styrmedel som fungerar bäst för att göra vår konsumtion hållbar. Seminariet utgår från en ny rapport om kunskapsläget som publiceras samma dag, den 15 juni.

Om projektet

Dagens livsmedelskonsumtion är långt ifrån hållbar. I en rapport som publiceras den 15 juni har nio forskare sammanställt kunskapsläget kring styrmedel på mat- och miljöområdet.

De har identifierat 17 olika varianter, allt från kostråd till skatter och ransonering. Vilka fungerar bäst? Under webbinariet berättar forskarna hur de skulle kunna införas och om den vetenskapliga evidensen när det gäller hur effektiva de är och om hur väl de kan accepteras.

Webbinariet avslutas med rekommendationer om vad Sveriges beslutsfattare skulle kunna göra idag för att styra mot en mer hållbar livsmedelskonsumtion.

Det kommer finnas tid att ställa frågor till panelen.

Moderator: Jörgen Larsson, docent, Chalmers tekniska högskola

PANEL:
Malin Jonell, doktor systemekologi, Beijerinstitutet

Sarah Säll, doktor i nationalekonomi, Sveriges Lantbruksuniversitet

Elin Röös, biträdande universitetslektor, Sveriges lantbruksuniversitet

Kajsa Resare Sahlin, forskningsassistent, Sveriges lantbruksuniversitet

Rapporten är ett samarbetsprojekt mellan Mistra Sustainable Consumption, SLU Future Food, Beijerinstitutet, Chalmers och CeCAR/Göteborgs universitet.

Kontaktperson

Medverkande personer

Bli medlem Logga in