Bli medlem

Säkerhers-zoner - Safety Zones Panoptikon

Uppdaterad 5 augusti 2018

Genom att installera solcellsarmaturer eventuellt med kompletterande elkälla och videokamera ska man kunna öka den allmänna tryggheten och känslan av att vara trygg även om man är eller har varit förföljd. Tanken började som ett frö när jag var i New York på 90-talet där fanns i tunnelbanan rutor där man kunde ställa sig om man var förföljd och där man blev filmad. Vi tror att det skulle ha en allmänpreventiv effekt och minska överfallen som inte verkar minska. Att ha synliga säkerhets-zoner tror vi kan vara ett välkommet inslag i storstaden. Vi har en prototyp kan man säga som saknar vissa delar men själva solcellsarmaturen och videokameran med GPRS är klar.

Resultat

Om vi får fram en solcellsarmatur som ger ett innovativt snyggt intryck ger det som en bieffekt inspiration till andra att använda förnybar energi.

Resultatet med projektet är att dessa armaturer ska kunna spridas vidare i Sverige och sedan internationellt där man inför säkerhets-zoner där människor kan känna sig trygga. Det finns idag ingen liknande produkt och en liknande anordning skulle skapa ökad trygghet och ökad säkerhet men också visa att man bryr sig om sina medborgare. För eventuella gärningsmän skulle det fungera individpreventivt och bara existensen av dessa moduler skulle fungera allmän preventivt då man vet att man är övervakad.

Kontaktperson

Det här projektet behöver hjälp med:

Finansiering

Det här projektet behöver hjälp med finansiering. Du kan hjälpa projektet genom att bidra med pengar eller genom tips och idéer för hur projektet kan hitta finansiärer och bidragsgivare. Kontakta projektet och hjälp dem vidare.

Kunskap

Det här projektet behöver fylla på med mer kunskap. Låter projektet intressant och du har möjlighet att engagera dig - kontakta projektet och hör efter om du kan hjälpa till!

Bli medlem Logga in