Bli medlem

Samarbete för minskat matsvinn

Publicerad 1 april 2020

För att minska livsmedelsavfall, matförluster och matsvinn i hela livsmedelskedjan har bransch och myndigheter skapat Samarbetet för minskat matsvinn. Framstående aktörer är med och visar vägen för hur vi kan minska livsmedelsavfall, matförluster och matsvinn i Sverige.

Om projektet

Överenskommelsen innehåller följande tre komponenter:
1. Målsättningar kring minskning av livsmedelsavfall, matförluster och matsvinn
2. Datainsamling för uppföljning av överenskommelsens mål och för att kunna hitta ”hotspots” att arbeta med över värdekedjan.
3. Ett forum och arbetsgrupper för att samla aktörer längs livsmedelskedjan till diskussion och genomförande av specifika, branschövergripande projekt med syfte att accelerera minskningen av livsmedelsavfall, matförluster och matsvinn.

Läs mer om projektet

Uppladdade dokument

Kontaktperson

Det här projektet behöver hjälp med:

Finansiering

Det här projektet behöver hjälp med finansiering. Du kan hjälpa projektet genom att bidra med pengar eller genom tips och idéer för hur projektet kan hitta finansiärer och bidragsgivare. Kontakta projektet och hjälp dem vidare.

Kunskap

Det här projektet behöver fylla på med mer kunskap. Låter projektet intressant och du har möjlighet att engagera dig - kontakta projektet och hör efter om du kan hjälpa till!

Bli medlem Logga in