Bli medlem

Tågsemester.nu

Uppdaterad 30 januari 2019

Tågsemester.nu är en portal för hållbart resande med syfte att inspirera till och underlätta semestrar - nära och fjärran - med tåg. Vi erbjuder också gruppresor med tåg: tågcharter och affärsresor.

Resultat

Projektet har en Facebookgrupp med över 50 000 medlemmar. Har synts i otaliga medier under sedan sommaren 2018 (radio, tidningar, TV). Tusentals personer har fått kunskap och inspiration som har lett till att de valt bort flyg och bil till förmån för tågsemestrar. Någon kvantifiering har inte gjorts men det skulle vara intressant att se hur mycket koldioxidbesparingar projektet har lett till i form av Facebookgrupp. Målet med att växla upp det nu i form av Tågsemester.nu är att vända hela semestebranschen och göra tågsemester till mainstream. Vad det innebär för svenska klimatutsläpp ska bli mycket intressant att se, särskilt då flygresor är en mycket stor utsläppskälla idag.

Tågsemestergruppen på Facebook är när detta skrivs finalist för Sveriges konsumenters pris Blåslampan.

Kontaktperson

Det här projektet behöver hjälp med:

Finansiering

Det här projektet behöver hjälp med finansiering. Du kan hjälpa projektet genom att bidra med pengar eller genom tips och idéer för hur projektet kan hitta finansiärer och bidragsgivare. Kontakta projektet och hjälp dem vidare.

Kunskap

Det här projektet behöver fylla på med mer kunskap. Låter projektet intressant och du har möjlighet att engagera dig - kontakta projektet och hör efter om du kan hjälpa till!

Bli medlem Logga in